Maak kennis met Growy: ‘s werelds eerste volledig gerobotiseerde, zero-waste vertical farm

By 18 februari 2021

Maak kennis met Growy ‘s werelds eerste volledig gerobotiseerde, zero-waste vertical farm

De uitdaging

Het in Amsterdam gevestigde vertical farming-bedrijf Growy wil op een toekomstbestendige en duurzame manier voedsel produceren. Hun missie is om lokale, zero-waste, voedzame, betaalbare én lekkere groenten te produceren.

 

Om dit innovatieve concept wereldwijd op te schalen, werkt Growy samen met INFO om ‘s werelds eerste volledig gerobotiseerde, zero-waste vertical farm te creëren. We hebben onze expertise op het gebied van human-centered design, robotica, IoT-sensoren en data science gecombineerd om gezamenlijk een volledig geautomatiseerde Farming-as-a-Service (FaaS)-oplossing te bouwen. FaaS is een veelbelovend businessmodel waarin Growy volledig geautomatiseerde vertical farms bouwt en deze “as a service” managet voor hun klanten.

 

We zijn een intensieve samenwerking aangegaan om de visie op FaaS vorm te geven en om een volautomatische Plant Manager te bouwen, te testen en te schalen.

Service Design voor een plant-gecentreerde business

Onze oplossing

De uitdaging van dit project ligt op de kruising tussen planten, robots, gebruikers en – uiteindelijk – een positieve bijdrage te leveren voor boeren, consumenten en de maatschappij als geheel. Wij weten dat een Service Design benadering voor dergelijke, ingewikkelde uitdagingen het beste werkt. Wij hebben Growy geholpen bij het definiëren van hun visie en het vormgeven van hun strategische roadmap op weg naar de implementatie van een eerste minimal viable product (MVP).

 

 

GROWx Plant Manager

Grip krijgen op het Growy ecosysteem

Om de interactie tussen planten, mensen en robots beter te begrijpen hebben we een uitgebreid onderzoek gedaan om de essentiële processen rond de levenscyclus van een plant in kaart te brengen. Door inhoudelijke sessies met stakeholders en interviews met kwekers hebben we een goed beeld gekregen van het ecosysteem van Growy. Zo konden we makkelijk een betrouwbaar en realistisch startpunt kiezen, en bepalen welke stappen we moesten nemen om de FaaS-propositie, inclusief een datastrategie, een implementatie roadmap en een business case, te realiseren.

 

Om de planning en logistiek van het zaaien en telen van de groenten te ondersteunen, hebben we de Plant Manager ontworpen. Het platform wordt aangedreven door robotica en IoT-sensoren. Het automatiseert de zaaischema’s en beheert de capaciteit van de cellen. We gebruikten geavanceerde sensors en onze digital twin technologie voor het ontwerpen, bouwen, bewaken en optimaliseren van de verlichtings-, bewaterings- en klimaatomstandigheden van de verticale boerderij. Een goed begrip van het optimale plantprofiel en het invloed kunnen uitoefenen op de tijd en opbrengst van de producten zorgen ervoor dat de vertical farm volledig automatisch aangestuurd wordt.

Case: GROWx vertical farm

Ontwikkelen van de Plant Manager

Samen met Growy hebben we een multidisciplinair Scrum team gevormd om samen te werken aan de realisatie van een eerste MVP. We hebben een AWS-based, serverloze microservice architectuur gebruikt om een flexibel, schaalbaar en kosteneffectief systeem te bouwen.

 

De eerste versie van de Plant Manager is begin 2021 opgeleverd. Het integreert de nieuwste mogelijkheden van data science (verzameling en analyse van geoptimaliseerde groeiscenario’s) met het centraal aansturen van de dagelijkse activiteiten op een vertical farm. Door verschillende technologieën te combineren, genereert, registreert, analyseert en leert dit systeem (van) data om zo de groei van de planten te kunnen optimaliseren. Daarnaast managet het Plant Manager System ook de automatisering van de farm en controleert het de dagelijkse activiteiten en productieplanning. Het stelt Growy in staat om de landbouwprocessen volledig te beheren en makkelijk en op afstand toegang te krijgen tot de data.

 

Samen hebben Growy en INFO een vertical farm ontwikkeld die volledig geautomatiseerd, AI-gestuurd en bijna volledig circulair is, én met een kostprijs die kan concurreren met reguliere prijzen. Het hele concept is eenvoudig en efficiënt, en richt zich in de eerste plaats op plantengroei en marktvraag. Dit is de eerste stap op onze langdurige, gezamenlijke reis en samenwerking om Growy te helpen ’s werelds meest kosteneffectieve, hoogwaardige en duurzame autonome vertical farm te worden te worden.

GROWx Infographic

Resultaten

Growy aan het woord

Icoon quote

INFO heeft ons ontzettend goed geholpen met onze Plant Manager. Het team heeft in korte tijd een complexe klus geklaard. We zijn dan ook blij dat we onze samenwerking hebben verlengd voor nog eens drie jaar. Zo kunnen we nog meer gebruik maken van hun Agile methode en hun kennis van IoT en cloud technologie. Door voor langere tijd een commitment te geven aan elkaar, kunnen we optimaliseren en duurzaam innoveren.

Ard van de Kreeke, CEO at Growy

Jouw uitdagingOns volgende project?

Jann de Waal
Founder

"linkedin
+31 (0)20 530 9154
jann@info.nl

Neem contact op
                 

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand artikelen en blogs over innovatie en onze podcast.

Stay up to date

Sign up to receive valuable insights to accelerate your business through innovation.