10 Lees- en luistertips van onze podcast gasten

By 16 april 2020Innovatie

10 Lees- en luistertips van onze podcast gasten

Of je er nu goed bij gedijt of niet, je bent inmiddels vast gewend geraakt aan de huidige situatie waarin we bijna allemaal vanuit huis werken. Dit heeft natuurlijk genoeg nadelen, maar gelukkig zijn er ook lichtpuntjes. Zo is er bijvoorbeeld meer tijd voor persoonlijke ontwikkeling (als je tenminste geen kids hebt die de hele dag door het huis rennen).

Omdat wij het belangrijk vinden om in deze tijd geïnspireerd en geïnformeerd te blijven, hebben wij enkele gasten uit onze podcast Innovative Leaders by INFO gevraagd om hun favoriete boeken en podcasts met ons te delen, je vindt ze hieronder.

 

LEZEN

 

1. Sapiens & Homo Deus, Yuval Noah Harari

“Ik luister bijna nooit naar podcasts, maar voor wat betreft boeken zit ik momenteel in de Yuval Noah Harari-reeks. Ik ben hier ongelooflijk van onder de indruk.”

Andrew Berkhout – Managing Director bij Greenwheels

In Homo Deus neemt Harari ons mee naar wat de huidige technologische revolutie zal betekenen voor de mensheid. Zijn eerdere boek Sapiens beschrijft de aanloop die wij als mens hebben genomen vanaf de oertijd. Beide boeken schoppen tegen heel wat heilige huisjes aan.

>> Lees meer

 

2. Een goede nachtrust, Peter Buurman

“Dit boek neemt je mee in een droomwereld en leert je de vraag stellen over wat écht is.”

Pieter Zwart – Hoofdredacteur bij Voetbal International

De meeste mensen moeten er niet aan denken: een inbreker in huis aantreffen. Voor de hoofdpersonen uit Een goede nachtrust betekent het echter het begin van een magische vriendschap.

>> Lees meer

 

3. De strijd om Uber, Mike Isaac

“Waanzinnig gaaf boek over een startup die uitgroeit tot een miljardenbedrijf en alle gekte, gevechten en uiteindelijk ook kansen die daarbij komen kijken. Echt eentje waarbij je mond af en toe openvalt van verbazing en er een lach om je lippen verschijnt van enthousiasme.”

Jorn de Vries – Managing Director bij Flitsmeister

De strijd om Uber vertelt het verhaal van de opkomst van Uber en de daarmee gepaard gaande ondergang van Uber-oprichter en CEO Travis Kalanick. Journalist Mike Isaac legt op meeslepende wijze uit hoe de meedogenloze Kalanick iedereen die hem in de weg stond vernietigde en brengt daarmee meteen aan het licht wat er eigenlijk mis is met Silicon Valley.

>> Lees meer

 

4. Handboek Informal Investment, Erwin Koenraads

“Een boekje dat is geschreven door een informal investor die zijn benadering uitlegt in de vorm van tips and tricks. Wel wat open deuren, maar op zich een nice to read voor zowel investeerders als ondernemers. Je kan je goed verplaatsen in wat er in de hoofd van een investeerder om gaat.”

Jorn de Vries – Managing Director bij Flitsmeister

Zoals elke investeerder weet is investeren geen exacte wetenschap. Dit betekent echter niet dat er geen manieren zijn de kansen op succes te vergroten en dure(!) fouten te voorkomen. Handboek Informal Investment is voor investeerders die net gestart zijn of aan de vooravond van hun investeringsavontuur staan. In het boek komen ook verschillende ervaren investeerders aan het woord die hun licht laten schijnen op verschillende onderwerpen.

>> Lees meer

 

5. Delivering happiness, Tony Hsieh

“Dit is uitgegroeid van een managementboek tot een volwaardig culture coaching-programma.”

Maxim Romain – CEO bij Dott 

De afgelopen decennia is er steeds meer aandacht voor de bedrijfscultuur. Steeds vaker kiezen mensen voor een bedrijf omdat ze de cultuur tof vinden en niet zozeer omdat ze daar een hoger salaris of een betere leasebak krijgen. In Delivering happiness, beschrijft Zappos-CEO, Tony Hsieh, hoe hij een bedrijfscultuur ontwikkelde die er vooral op gericht is om de levens van werknemers, verkopers en supporters te verbeteren.

>> Lees meer

 

6. FLOW en de kunst van het zakendoen, Jan Bommerez

“Een wat oud boek, maar ik heb er veel aan gehad. Een hoop dingen vallen op hun plaats als je de beschrijvingen leest over het waarom van een gebeurtenis. In mijn ogen zou elke ondernemer dit eens gelezen moeten hebben en eigenlijk herhaaldelijk moeten blijven lezen om alles continue op een rijtje te blijven zetten en in de ‘flow’ te blijven.”

Sven Snel – CEO bij MOBIAN

Dit boek houdt het midden tussen een werkboek en een inspirerend verhaal over hoe je je leven kunt verrijken. De auteurs dagen hun lezers uit om bewuster om te gaan met de balans tussen zijn en doen, binnen en buiten, intern en extern, alle termen die we kennen uit de flow-benadering van auteur Csikszentmihalyi.

>> Lees meer

 

7. Think and grow rich van Napoleon Hill

“FLOW maakt je nieuwsgierig om dit boek te lezen en legt het een en ander al uit. Daarom is het wat prettiger om dit boek erna te lezen.”

Sven Snel – CEO bij MOBIAN

Dit boek staat ook wel bekend als de klassieker der klassieker wat betreft persoonlijke ontwikkeling, groei en succes. Hoewel het geschreven werd in de eerste helft van de 19e eeuw (bijna 200 jaar geleden!), zijn de waar- en wijsheden die Napoleon Hill beschrijft nog steeds actueel. Je kunt dit boek gebruiken om miljonair te worden, maar het is vooral bedoeld als formule voor een gelukkig en succesvol leven.

>> Lees meer

LUISTEREN

 

8. Een podcast over media, Alexander Klöpping & Ernst-Jan Pfauth

“Deze podcast geeft een fijn inkijkje in de wereld van de media, wat juist in deze tijden prettig is. Klöpping en Pfauth zijn al jaren bevriend en praten eigenlijk al sinds ze elkaar kennen op deze manier over de media.”

Pieter Zwart – Hoofdredacteur bij Voetbal International

In essentie bestaat deze podcast uit de kroeggesprekken die Klöpping en Pfauth hebben over media. Beiden zijn ervaringsdeskundige – Klöpping is de oprichter van Blendle en Pfauth is de CEO van De Correspondent – en hebben daarom nog wel wat interessante meningen en inside information te delen over allerlei mediagerelateerde onderwerpen.

>> Luister de podcast

 

9. Business Wars, Wondery

“Dit gaat over de strijd tussen grote concurrenten. Denk aan Netflix vs. HBO of Red Bull vs. Monster. Dit wordt leuk verteld en geeft een goed inzicht in het ontstaan van die bedrijven en de strategische keuzes die in het verleden zijn gemaakt. Die kan je nu allemaal goed in perspectief plaatsen, omdat het veel bedrijven betreft die iedereen kent.”

Jorn de Vries – Managing Director bij Flitsmeister

Business Wars geeft je een fijn (ongecensureerd!) inkijkje in het reilen en zeilen van allerlei succesvolle en bekende bedrijven. Niemand is veilig…

>> Luister de podcast

 

10. How I Built This, NPR

“Ik vond vooral de podcasts die gemaakt zijn met de oprichters van Patagonia, Five Guys, Lyft en Lonely Planet zeer inspirerend.”

Maxim Romain – CEO bij Dott

Guy Raz duikt in de verhalen achter enkele van ’s werelds bekendste bedrijven. How I Built This vertelt het verhaal van innovators, ondernemers en idealisten – en de merken die ze hebben opgebouwd.

>> Luister de podcast

Onze laatste blogs en artikelen ontvangen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Laat hieronder je naam en email achter

                 

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand artikelen en blogs over innovatie en onze podcast.

Stay up to date

Sign up to receive valuable insights to accelerate your business through innovation.