Onconventioneel carpoolplatform voor groener pendelen

Audi shared fleet

Info.nl heeft Audi shared fleet ontwikkeld: een carpoolplatform dat gemakkelijker en groener reizen biedt rond de Zuidas, het drukste zakengebied van Amsterdam. Ons doel: verbetering van de toegankelijkheid tot de wijk en vanuit milieuperspectief een verandering van de mentaliteit die op de auto is gericht.

Als forensen op de lange termijn een andere manier van reizen aanleren kunnen we de toegankelijkheid van de Zuidas echt duurzaam maken. Het doel van de Green Business Club Zuidas was om de stadsmobiliteit aan te pakken en een voorhoede te vormen in de strijd tegen files rond de wijk. Met deze doelen in gedachten daagde Greenwheels ons uit om het eerste gedeelde corporate carpoolplatform van Nederland te ontwikkelen.

The Audi shared fleet logo

Stress-vrij en vriendelijk voor de Zuidas

Ons strategieteam omschreef de doelen die behaald moesten worden met de lancering van een corporate carpoolplatform:

 • tijdbesparing: met een klik de beschikbaarheid van auto’s kunnen checken; 24/7 toegang tot direct reserveren en rijden.
 • bedrijfsvriendelijk: een slimme combinatie met de NS-Business card zodat alle zakenreizen in een maandelijks overzicht komen te staan.
 • eenvoudig in gebruik: een intuïtief reserveringssysteem dat toegankelijk is via tablet, PC of smartphone.
ASF on tablet

De stadsmobiliteit van morgen, vandaag verkrijgbaar

Greenwheels deelt al bijna 20 jaar auto’s en Info.nl is de online partner voor al hun digitale diensten. Door nauw samen te werken met het kernteam van Greenwheels hebben we een uiterst gebruikersvriendelijk zakelijk carpoolplatform ontwikkeld dat heel eenvoudig aan elk automerk kan worden aangepast. Sharedfleet.nl – gelanceerd onder het Audi label – dient de specifieke behoeftes van de zakelijke gemeenschap in de Zuidas. Het zakelijke carpoolplatform bepaalt de mobiliteitsregels van morgen in drie eenvoudige stappen: razendsnelle online registratie, reserveer uw auto en rijd weg.

ASF on mobile

Mentaliteitsverandering richting een duurzame toekomst

Door duurzaamheid in het programma op te nemen – geen leaseauto’s, geen parkeerstress, geen onderhoudskosten, lagere uitstoot – levert het carpoolplatform een positieve bijdrage aan het zakencentrum. Op de lange termijn zal het een verandering teweegbrengen in het denken over autobezit, met een lagere uitstoot van CO2 en minder geluidsoverlast als resultaat.

Facts

 • Nomination
  Nominatie voor Dutch Interactive Awards
 • Agile
  Agile product development
 • Short-time release
  Short-time release

Geïnteresseerd? Neem contact op