De Scaling Up Maturity Scan

Ben jij klaar om op te schalen?

Je digitale product is nu al een tijdje live. Je bedrijf wordt overspoeld door nieuwe klanten die de veerkracht en de performance ervan flink op de proef stellen. De hamvraag is nu of je bedrijf deze toename in gebruikers bij kan benen? Als dat lukt, top! En als dat niet lukt? Dan is het tijd om te kijken naar wat je nodig hebt om op te schalen. Is je organisatie wel klaar voor deze nieuwe fase in de development van je product? En heb je vertrouwen in je ROI?

Trouwens, wist je dat…

INFO een gratis te downloaden Scalability Assessment aanbiedt? Een uitgebreid maar eenvoudig te gebruiken model om de volwassenheid/schaalbaarheid van je product te testen.

DOWNLOADEN

Maturity Scan

Het ontwikkelen van een nieuw(e) digitaal product of dienst is een kostbaar traject. Om je te helpen bij het maken van een weloverwogen beslissing over de beste aanpak, hebben wij de Scaling Up Maturity Scan ontwikkeld. Deze Maturity Scan bepaalt de schaalbaarheid van bestaande digitale diensten en beoordeelt de kwaliteit van het development-proces van een organisatie. We beoordelen het maturity-niveau op deze vijf dimensies:

  1. Productmanagement 
  2. Development team 
  3. Architectuur & technologie
  4. Gebruikerservaring 
  5. Proces, systemen & tools

De resultaten van de Scaling Up Maturity Scan worden gepresenteerd in een assessment-rapport dat de huidige staat van de maturity van de dienst weergeeft en waarin ook aanbevelingen zijn opgenomen om de maturity per dimensie te verbeteren. Met dit rapport heb je een duidelijk overzicht van wat er nodig is om je dienst of proces toekomstbestendig te maken en ben je klaar voor verdere groei. 

"Krijg een duidelijk overzicht van wat er nodig is om je dienst of proces toekomstbestendig te maken en klaar voor verdere groei."

Aanpak

Elke Maturity Scan begint met een kick-off workshop waarin we gezamenlijk de doelstellingen, de structuur, de aanpak en de deliverables van het project bepalen. Het doel van de workshop is om een slimme aanpak op te stellen, de doelen te bepalen en om een gezamenlijke visie te creëren op de inzet van het project. Tijdens de workshop bepalen we ook op welke dimensie de nadruk moet liggen. De samenstelling van het team hangt daar immers vanaf. 

  

Activititeiten

We zullen per dimensie een aantal criteria hanteren om het niveau van maturity te bepalen. Deze criteria zijn afhankelijk van de wensen van de klant. Hieronder vind je een paar voorbeelden per dimensie:

Productmanagement
We beoordelen de rol van de productmanager, de productvisie, de roadmap, wat prioriteit heeft en de alignment met de behoefte van de gebruikers.  

Development team
We bekijken de teamstructuur, hun competenties, hoe ze samenwerken en hun kennis van het bedrijf en/of het product.

Architectuur & technologie
We evalueren architectonische elementen, zoals de modulariteit van de architectuur, codeconventies, source control, documentatie, inzet en releasemanagement. 

Gebruikerservaring
Is de gebruikerservaring consistent? Welke designprincipes hanteert een bedrijf? Is het design datagedreven?  

Proces, systemen & tools
Wordt er gebruik gemaakt van agile processen? Hoe ziet het proces voor testen en scope governance eruit? En welke tools worden er gebruikt? 

Let's grow!

De Scaling Up Maturity Scan is een op zichzelf staande strategische dienst en daarmee perfect voor organisaties die willen innoveren en groeien. 

Uiteraard kunnen wij je helpen met de implementatie van de resultaten uit de Maturity Scan en staan we je graag bij tijdens je developmenttraject. Neem vandaag nog contact op met één van onze business developers. 

Jouw projectonze volgende uitdaging?

Hoite Polkamp
Business Development Manager

"linkedin
+31 (0)20 530 9100

Neem contact op