Een vooruitstrevend publishing concept

Rathenau Instituut

Info.nl heeft de nieuwe website voor Rathenau Instituut ontworpen en gerealiseerd. Het Rathenau Instituut stimuleert de publieke en politieke meningsvorming over wetenschap en technologie. Dit doen zij op verschillende manieren, waarbij een overzichtelijke website een belangrijk onderdeel is voor het publiceren van onderzoeken. De website die zij al hadden was verouderd en was op mobiel en tablet niet toegankelijk.

De opdracht aan Info.nl was om een modern responsive platform te ontwikkelen waarbij de content centraal stond, niet de organisatie. Wij hebben een uitgebreid publishing concept voor Rathenau uitgedacht. De verhalen staan centraal, dat is gelijk te zien op de homepage waar de drie meest recente verhalen met beeld boven het logo en de hoofdnavigatie staan.

Rathenau Instituut logo

Het publishing concept

Alle content is gecentreerd rondom zes thema's. Binnen een thema kan er gefilterd worden op tags en taxonomieën. Deze manier van content presenteren is moderner dan met de welbekende archieven en overzichten. Werken met longreads, publicaties en opinieartikelen zorgt voor duidelijk onderscheid in content die gemakkelijk te lezen is op de site, maar ook via PDF.

Het zesde thema is Wetenschap in cijfers, waar voorheen een aparte website voor bestond. Rathenau wilde deze content heel graag onderbrengen in de corporate site, ondanks dat de inhoud op een andere wijze was gestructureerd dan de nieuwe Rathenau site. De uitdaging om deze afwijkende content op een consistente manier aan te bieden, nam het Info.nl team graag aan. De interactieve grafieken, data publicaties en specifieke Wetenschap in cijfers metadata moesten een plek krijgen in de nieuwe content structuur met de Rathenau tags en filters. Het resultaat is overzichtelijk en goed geïntegreerd in de site.

Rathenau op devices

Onderwerpen volgen

De doelgroep van Rathenau bestaat uit politici en andere beleidsmakers of opiniemakers; mensen die betrokken zijn bij specifieke onderwerpen. Daarom is er ook de mogelijkheid om onderwerpen te volgen. Wanneer er nieuwe artikelen online komen, wordt de volger per mail op de hoogte gebracht.

De wens van Rathenau was om formele beslismomenten te bepalen waarbij de deliverables werden goedgekeurd. De gefaseerde projectaanpak bood die gelegenheid, wat uitermate gewaardeerd werd door de klant. Het resultaat is een goed doorzoekbare, overzichtelijke website waar zij hun visie goed naar buiten kunnen brengen en alle publicaties kwijt kunnen. Een contentsite en publishing concept om uitermate trots op te zijn!

Facts

  • Nomination
    Onderscheidend publishing concept
  • Jelastic
    Gehost in de Jelastic cloud van Info.nl
  • Short-time release
    Agile product development

Meer weten?