EvaQ Lighting: IoT-platform voor nieuwe generatie noodverlichting

By 2 december 2019

EvaQ Lighting: IoT-platform voor nieuwe generatie noodverlichting

Uitdaging

Sinds de jaren ’30 van de vorige eeuw is er maar weinig veranderd aan de bewegwijzering van vluchtroutes. Vluchtroutes zijn vaak slecht zichtbaar waardoor ze niet effectief gebruikt worden. Het belang van goede vluchtroutes is echter groot. Gebouwen worden steeds complexer en de publieke druk en de kosten voor veiligheid nemen toe. Daarom ontwikkelde EvaQ Lighting innovatieve LED-technologie die de vluchtroute goed zichtbaar maakt en daarmee de vluchttijd halveert. Hier gaat echter een intensief en duur monitoringsproces mee gepaard. En hoewel vluchten veilig moet, moet het ook goedkoop. INFO ging met deze uitdaging aan de slag.

Evaq X INFO
Evaq case | INFO

Processen in kaart brengen

Onze oplossing

Vanuit een service design-aanpak hebben we het ecosysteem en de (werk)processen van de noodverlichting goed in kaart gebracht. Al snel kwam we achter het belang van constante monitoring van de evacuatie- en noodverlichtingsarmaturen en het vervroegd opsporen van potentiële incidenten, zoals een defecte batterij (prediction maintenance).

IoT-platform

INFO ontwierp een (IoT)-platform dat de gehele lifespan van nood- en evacuatieverlichting omvat. Hierdoor kunnen onderhoud en ondersteuning gerichter plaatsvinden, waardoor onderhoudskosten omlaag kunnen worden gebracht.

Evaq case | INFO

Backoffice-applicatie en AI-algoritme

We koppelde de technologie van EvaQ Lighting via een mesh-netwerk aan de cloud. Daarnaast leverden we alles van een app tot een backoffice-applicatie. Dankzij een AI-algoritme worden potentiële incidenten snel opgespoord, wat de onderhoudskosten drukt. Op termijn zullen we de slimme noodverlichting van EvaQ Lighting aan elkaar verbinden om dynamische vluchtroutes te kunnen creëren, afhankelijk van de noodsituatie.

Resultaten

Aan het woord

Icoon quote

Om maar direct met de deur in huis te vallen: De EvaQ Services app is een doorslaand succes waarvan de toegevoegde waarde snel is ontdekt door onze klanten. De samenwerking met en de handelswijze van het team van INFO heb ik als bijzonder deskundig en plezierig ervaren.

Michael ten Wolde, EvaQ

Uitgelicht

24
Dankzij de EvaQ Services app is het digitale logboek altijd up-to-date en kan er efficiënter aan wettelijke verplichtingen worden voldaan.
2
Sneller vluchten
0
De hoogste veiligheid tegen de laagste kosten

Jouw projectonze volgende uitdaging?

Jann de Waal
Founder

"linkedin
+31 (0)20 530 9154
jann@info.nl

Neem contact op
                 

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand artikelen en blogs over innovatie en onze podcast.

Stay up to date

Sign up to receive valuable insights to accelerate your business through innovation.