Hoe innovatie OV-fiets naar 5 miljoen ritten per jaar heeft geleid

By 14 juni 2019

Hoe innovatie bij OV-fiets naar 5 miljoen ritten per jaar heeft geleid

Uitdaging

Oplossing

cirkel

Advisory

Op basis van de doelstellingen van de NS hebben wij gezamenlijk hun innovatie roadmap uitgestippeld. We hebben de behoeften van de gebruikers in kaart gebracht, onderzochten gedrag, operationele tekortkomingen en definieerden de innovatievisie voor hun toekomstige digitale oplossingen.

cirkel

Strategy

We hebben een nieuwe digitale oplossing ontworpen met nieuwe producten die de bedrijfsvoering ondersteunen, het reparatiebeheer ten goede komen en die een schaalbare en aanpasbare architectuur hebben, waardoor ze klaar zijn voor toekomstige groei.

cirkel

Delivery

We hebben twee platforms ontwikkeld: één die zich richt op beschikbaarheid, problemen met individuele fietsen, opslagplaatsen en/of specifieke locaties en één die intuïtief onderhoud en reparaties ondersteunt. Daarnaast hebben we het centrale vlootmanagementsysteem ontwikkeld.

Resultaten

5.2

miljoen ritten in 2019

20.5

dagen

Hoeveel korter de reparatieperiode nu is

25

- 50%

Hoeveel minder tijd het kost om reizigers te helpen aan de servicedesk

“Een funky, dynamisch bedrijf om mee samen te werken. Je wordt met open armen ontvangen en soepel door hun agile manier van werken heen geleid, zodat je snel aan de slag kan. Ze duiken in jouw aanbod van producten en diensten, en komen snel tot de kern van jouw toegevoegde waarde.

Ze nemen product development zeer serieus en maken graag mooie dingen. Als je op zoek bent naar een toegewijd development team dat kwalitatief hoogstaande en creatieve producten oplevert, dan ben je hier aan het juiste adres!”

Jon Tarry, Program Manager, Dutch Railways, OV-fiets

Think business,
start innovating

Remmert Stipdonk
CEO
+31 (0)20 530 9100

Neem contact op

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand artikelen en blogs over innovatie en onze podcast.