Podcast: Innovative Leaders by INFO

By 1 juli 2020Podcast

Podcast: Innovative Leaders by INFO

In onze podcastserie ‘Innovative Leaders by INFO’ hebben we gesprekken gevoerd met inspirerende leiders en ondernemers die innovatie toepassen om het leven van mensen makkelijker en leuker te maken. Luister alle afleveringen terug en wordt geïnspireerd door verhalen over innovatie en ondernemerschap.

Echte verhalen over innovatie

In deze podcastserie hebben we gesprekken gevoerd met innovatieve marktleiders en disrupters. We zochten in deze serie naar de echte verhalen achter innovatie, tips & tricks en welke obstakels men tegenkomt op de weg naar innovatie. We praten over het nieuwe leiderschap dat nodig is in ondernemingen van vandaag en hoe je zo’n ‘NextGen leader’ wordt. De gasten in onze podcastserie zijn o.a. Greenwheels, Jumbo, Flitsmeister, Centraal Beheer, ABN AMRO en Lightyear.

Luister alle afleveringen terug via jouw favoriete podcast kanaal:

Luister via Apple
Luister via Spotify
Luister via Soundcloud
Luister via Google Podcast

#23 Virtuagym: Hugo Braam over de shift van de fitnessbranche met hun digitale platform

In deze aflevering van de podcast Innovative Leaders by INFO gaan we in gesprek met CEO en Co-founder Hugo Braam. Hij vertelt o.a. over sporten met je computer, pivots, de toegevoegde waarde van direct contact met je klant, gewoon het vliegtuig pakken, de blended experience en Iron Man.

Liever geen podcast maar een samenvatting? Lees het blog.

 

#22 Just Eat Takeaway: Just Eat Takeaway.com van Nederlandse speler naar wereldwijd schaalbaar platform

In de 22e aflevering spreken we Maurine Alma, CMO van Just Eat Takeaway.com. Alma is sinds 2017 aangesteld als eerste CMO van het wereldwijde maaltijdbezorgingsplatform in Nederland beter bekend als Thuisbezorgd.nl dat inmiddels in 23 landen actief is. We spraken haar over wereldheerschappij, gecentraliseerde marketing, hoe je top of mind komt en blijft, corona, de toekomst en een bijzonder restaurant in Amsterdam.

Liever geen podcast maar een samenvatting? Lees het blog.

 

#21 Special INFO: Best practices van innovatieve leaders over het ontwikkelen van digitale platforms

Tijdens deze speciale editie van onze podcast gaat CEO Remmert Stipdonk in gesprek met drie INFO-collega’s. Ze luisteren gezamenlijk fragmenten uit eerdere podcasts terug en duiken naar aanleiding daarvan dieper in de wereld van het ontwerpen en ontwikkelen van digitale platforms.

Liever geen podcast maar een samenvatting? Lees het blog.

 

#20 Talpa Network: Arno Otto over de lead nemen in innovatie en verandering

In deze podcast aflevering van Innovative Leaders by INFO vertelt Arno Otto van Talpa Network over zijn rol als Chief Transformation Officer. Hij praat met ons over verandering, de noodzaak voor een meer humane data aanpak in de media industrie en waarom Nederland hier een voortrekkersrol heeft.

Liever geen podcast maar een samenvatting? Lees het blog.

 

#19 Intergamma: Anouk Beeren over hét klusplatform van de Benelux

In deze podcast aflevering van Innovative Leaders by INFO vertelt Anouk Beeren van Intergamma over haar rol om Intergamma te transformeren tot hét klusplatform van de Benelux. Zij spreekt met ons over de klusreis van A tot Z, het belang van communicatie en het inspringen op de actualiteit van Corona met Click & Reserve.

Liever geen podcast maar een samenvatting? Lees het blog.

 

#18 GROWx: Ard van de Kreeke over duurzaam voedsel uit de vertical farm

In deze podcast aflevering van Innovative Leaders by INFO vertelt Ard van de Kreeke, CEO bij GROWx, hoe en waarom hij vanuit Amsterdam verticaal groente teelt. Hij praat met ons over zijn passie voor het plantje, hoe GROWx innovatie inzet voor gezond smaakvol eten en hoe vertical farms positief bijdragen aan het wereldvoedselprobleem.

Liever geen podcast maar een samenvatting? Lees het blog.

 

#17 Gemeente Amsterdam: Ger Baron over innovatie voor een betere stad

Als eerste CTO van Gemeente Amsterdam werkt Ger Baron samen met zijn team van 120 mensen om het leven van Amsterdammers makkelijker en leuker te maken via innovatie en technologie. Hij spreekt met ons over actuele vraagstukken zoals pakketbezorgers en digitale mensenrechten, deelvervoer en veiligheid tijdens Corona.

Liever geen podcast maar een samenvatting? Lees het blog.

 

#16 Centraal Beheer: Linda Nieuwenhuizen over de transformatie van verzekeraar naar dienstverlener

Linda werkt met haar team aan de ambitie van Centraal Beheer om in 2030 de meest geliefde dienstverlener van Nederland te zijn. In aflevering #16 van onze podcast Innovative Leaders by INFO gaan we met haar in gesprek over het verschil tussen verzekeren en het verlenen van diensten, de noodzaak om mee te bewegen, experimentele innovatie, stage gates, nee-afdelingen en AI.

Liever geen podcast maar een samenvatting? Lees het blog.

 

#15 NS: Joost van der Made over de (trein)reis van de toekomst

<

Om te innoveren ten behoeve van de klantervaring, nam NS vier jaar geleden Joost van der Made in dienst. In aflevering #15 van onze podcast Innovative Leaders by INFO gaan we in gesprek met Joost over klanttevredenheid, de reis van de toekomst, hoe de NS de reiziger betrekt bij hun innovaties, de impact van corona, conservatief innoveren en Einstein.

Liever geen podcast maar een samenvatting? Lees het blog.

 

#14 Skoon: Peter Paul van Voorst over slimme oplossingen in schone energie

Skoon Energy verzorgt duurzame en mobiele energieoplossingen door via een cloudplatform batterijen aan te bieden die qua formaat variëren van draagbare modellen tot batterijen ter grootte van een zeecontainer. In aflevering #14 spreken we met co-founder en CEO Peter Paul van Voorst tot Voorst over Skoon’s Delftse roots, hun verdienmodel, investeerders, uitdagingen, innovatief zakendoen en de decentralisatie van schone energie.

Liever geen podcast maar een samenvatting? Lees het blog.

 

#13 Lightyear: Maijke Receveur over duurzame mobiliteit op zonne-energie

Als we het hebben over een transformatie in mobiliteit, dan moeten we zeker Lightyear in de gaten houden de aankomende jaren. Met hun Lightyear One zijn zij de eerste die een lange afstand personenwagen op zonne-energie hebben ontworpen. In aflevering #13 spraken we (op afstand) met Maijke Receveur COO en medewerker nummer twee van Lightyear over hun missie, het unieke ontwerpprincipe van de auto en organisatie, de strategieveranderingen, uitdagingen, intrinsieke motivatie, de organisatie-inrichting, vertrouwen en de toekomst van duurzame mobiliteit.

Liever geen podcast maar een samenvatting? Lees het blog.

 

#12 ABN AMRO: Marcella Simons over innovatie binnen een corporate

De financiële wereld heeft de laatste jaren een vlucht gemaakt door de vele innovatie initiatieven van onder andere de FinTech bedrijven. Hoe kan een bank als ABN AMRO die al lang bestaat deze ontwikkelingen bijbenen en hierin meegaan? Om innovatie binnen ABN AMRO op de juiste manier te laten plaatsvinden lanceerde Innovatiemanager en product owner Marcella Simons daarom ongeveer een jaar geleden het DARE-programma. In aflevering #12 spraken wij (op afstand!) met haar over innoveren binnen een corporate omgeving, waarom DARE nodig is, lange termijn-innovaties, snelheid, stage gates, meetinstrumenten, innovatielessen en toekomstdromen.

Liever geen podcast maar een samenvatting? Lees het blog.

 

#11 Dott: Maxim Romain over het duurzaam maken van deelmobiliteit (Engels)


De meeste grote steden in de wereld worstelen met mobiliteit en leefbaarheid. Hoe onhandig ook, deze problematiek zorgt ook voor het ontstaan van slimme en innovatieve mobiliteitsinitiatieven zoals Dott. Dott is een shared mobility service die in verschillende grote Europese steden deel-e-steps aanbiedt en als doel heeft om “steden te verbeteren door groene mobiliteit voor iedereen beschikbaar te maken.” In aflevering #11 van onze podcast spreken we met CEO en co-founder Maxim Romain over hoe het allemaal begon, opschalen, hun uitrolstrategie, Chinese lessen, hoe je het best mogelijke product maakt, verkeersveiligheid, hoe cultuur bijdraagt aan het succes van je bedrijf en de toekomst van micro mobility.

Liever geen podcast maar een samenvatting? Lees het blog.

 

#10 BeterDichtbij: Godfried Bogaerts over innovatie in de zorgsector

De afgelopen 50 jaar is er nagenoeg niets veranderd aan de manier waarop we met onze zorgverleners communiceren. BeterDichtbij brengt daar verandering in en maakt met hun dienst directe communicatie tussen patiënt en zorgspecialist mogelijk met als doel om de zorgverlening makkelijker en efficiënter te maken. In aflevering #10 van onze podcast Innovative Leaders by INFO spreken we met oprichter en CEO Godfried Bogaerts over innovatie in de zorg, het bouwen van een merk, user-centered zorg, privacy, verdienmodellen, hobbels op de weg, wat je moet doen als je sneller gaat dan de sector waar je in opereert en lef.

Liever geen podcast maar een samenvatting? Lees het blog.

 

#9 Flitsmeister: Jorn de Vries over innovatie op de weg

Flitsmeister bestaat tien jaar en is met 1,6 miljoen actieve gebruikers, 30 medewerkers en een groot, internationaal moederbedrijf een volwaardig, toonaangevend tech-bedrijf in het Nederlandse MaaS-landschap geworden. Inmiddels waarschuwt de app niet alleen voor flitsers, maar ook voor files en hulpdiensten om zo ongelukken te voorkomen. In aflevering #9 spreken we met ‘Managing Meister’ Jorn de Vries over verkeersveiligheid, het verdienmodel, Mobility-as-a-Service (MaaS) en de toekomstplannen van Flitsmeister.

Liever geen podcast maar een samenvatting? Lees het blog.

 

#8 Vakanties.nl: Judith Eyck over het boekingsplatform van de toekomst

Een reis boeken via platforms als Booking.com en AirBnB is de standaard geworden, maar ook in die markt zijn er spelers die het net even anders doen. Zoals “techy reisbureau” Vakanties.nl. Bij Vakanties.nl kun je realtime combinaties maken van vluchten, hotels en huurauto’s en zo zelf je eigen vakantie samenstellen zonder keuzestress, maar mét hyperpersoonlijke suggesties.
In aflevering #8 spreken we met co-founder en CEO Judith Eyck over het reisbureau anno 2019, legacies, innovatie, ambitie, leiderschap en de toekomst van travel.

Liever geen podcast maar een samenvatting? Lees het blog.

 

#7 MiniBrew: Olivier van Oord en Edwin Blom over het disrupten van de brouwindustrie (Engels)

MiniBrew, ‘s werelds eerste alles-in-één, volledig geautomatiseerde bierbrouwsysteem en platform. Maar is het nou een bierbrouwer of een techbedrijf? In aflevering #7 van onze podcast duiken we met creative director Olivier van Oord en CEO Edwin Blom in de wereld van bier brouwen in de 21e eeuw. We praten o.a. over duurzaamheid van bier, het anders doen, MiniBrews reis van concept naar hardware en software product, investeerders, NextGen Leadership en MiniBrews toekomstplannen.

Liever geen podcast maar een samenvatting? Lees het blog.

 

#6 THE FCTR E: Henri Rinck over de energietransitie en Energy-as-a-Service

We gebruiken technologie om onze huizen steeds slimmer te maken met Google Home, Alexa en bijvoorbeeld slimme lampen. THE FCTR E gaat nog een stapje verder en maakt van woningen e-homes. In aflevering #6 van onze podcast Innovative Leaders by INFO spreken we met co-founder en CFO Henri Rinck over de warmtepompen en zonnepanelen die het bedrijf verhuurt, Energy-as-a-Service, gedragsverandering, de toekomst van smart homes en NextGen leiderschap.

Liever geen podcast maar een samenvatting? Lees het blog.

 

#5 Jumbo Tech Campus: Anneke Keller over het bouwen aan de toekomst van foodretail

Supermarktketen Jumbo is een echt familiebedrijf dat al in 1979 het daglicht zag. Dankzij de overname van andere supermarktketens zoals Super de Boer en C1000 mag de grote, gele olifant zich nu – met 646 winkels en 80.000 medewerkers – de tweede grootste supermarkt van Nederland noemen. Twee jaar geleden werd de Jumbo Tech Campus (JTC) opgericht. Maar wat moet een supermarktketen met een tech campus? In podcast #5 vertelt Head of Jumbo Tech Campus, Anneke Keller over het hoe en waarom van de JTC. Zij spreekt met ons over de Jumbo-formule, agile samenwerken, pathfinders, fouten maken, het frietzakmodel en hoe de best practices van anderen de best practices van Jumbo worden.

Liever geen podcast maar een samenvatting? Lees het blog.

 

#4 Greenwheels: Andrew Berkhout over het veranderend landschap van mobiliteit

Steden worden voller, wegen drukker en de luchtkwaliteit staat onder druk. Om het verkeer in goede banen te leiden wordt de ontwikkeling van MaaS (Mobility as a Service) van alle kanten gestimuleerd. Deelauto’s vormen een onmisbaar onderdeel van het MaaS-concept. Meer dan 20 jaar geleden hadden de oprichters van Greenwheels al deze visie en vandaag de dag is hun service actueler dan ooit. Managing Director Andrew Berkhout vertelt in podcast #4 over leefbaarheid van steden, MaaS, innovatie, leiderschap en hoe de Rotterdamse “niet lullen, maar poetsen”-mentaliteit Greenwheels tot grote hoogtes stuwde.

Liever geen podcast maar een samenvatting? Lees het blog.

 

#3 Voetbal International: Pieter Zwart over de digitale transformatie van een tijdschrift

Veel uitgevers hebben hun printoplage zien afnemen en hun focus verlegd naar digitale kanalen. Voetbal International (VI) is de afgelopen jaren succesvol getransformeerd naar het grootste digitale voetbalmedia-merk van Nederland. VI biedt lezers een gepersonaliseerde ervaring en context bij de dagelijkse stroom aan voetbalnieuws op het betaalde platform VI PRO. In podcast #3 gaan we in gesprek met Pieter Zwart, de 26-jarige hoofdredacteur van VI. Pieter vertelt openhartig welke uitdagingen hij met zijn team heeft overwonnen en welke leiderschapslessen hij aan het roer van VI heeft geleerd.

Liever geen podcast maar een samenvatting? Lees het blog.

 

#2 MOBIAN: Sven Snel over het mobiliteitsplatform van de toekomst

In podcast #2 praten we met Sven Snel, oprichter van MOBIAN. MOBIAN is een mobility marktplaats waar bedrijven nieuwe mobility markten kunnen vinden waarop zij hun diensten kunnen aanbieden. Omdat MOBIAN al deze mobility diensten met elkaar verbindt wordt de markt transparanter en kan de eindgebruiker eenvoudiger zijn of haar reis plannen. In deze podcast vertelt Sven over zijn ambities om de Amazon van mobility te worden en deelt hij hoe MOBIAN van start-up naar scale-up transformeert.

Liever geen podcast maar een samenvatting? Lees het blog.

 

#1 Speakap: Patrick & Erwin over de verandering van interne communicatie

In 2009 werkten Erwin van der Vlist en Patrick van der Mijl tijdens hun studie als teamleiders in de retail branche. Ze merkten al snel dat de communicatie met medewerkers ‘op de werkvloer’ ineffectief en inefficiënt verliep. Met de opkomst van de smartphone en mobiel internet, zagen zij een kans om het anders te doen: SpeakAp, een intern communicatieplatform, was geboren. 10 jaar later bestaat het SpeakAp team uit 60 man en gebruiken merken zoals IKEA, Suitsupply, NS en McDonalds gebruik van hun platform. In podcast #1 vertellen Erwin en Patrick hoe zij hun innovatiedoelstellingen bereiken en wat de plannen zijn om SpeakAp naar het volgende (globale) niveau te brengen.

Liever geen podcast maar een samenvatting? Lees het blog.

Onze laatste blogs en artikelen ontvangen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Laat hieronder je naam en e-mailadres achter

                 

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand artikelen en blogs over innovatie en onze podcast.

Stay up to date

Sign up to receive valuable insights to accelerate your business through innovation.