Podcast: Innovative Leaders by INFO

By 1 juli 2019Geen categorie

Podcast: Innovative Leaders by INFO

Author:

Profile image

Remmert Stipdonk

CEO
Read more by Remmert Stipdonk

In onze podcast praten we met inspirerende leiders en ondernemers die innovatie toepassen om het leven van mensen makkelijker en leuker te maken. Luister en wordt geïnspireerd door verhalen over innovatie en ondernemerschap.

Abonneer op onze Podcast: Innovative Leaders by INFO

Elke maand gaat Remmert Stipdonk (CEO INFO) in gesprek met NextGen leaders over innovatie en leiderschap. Wil je als eerste weten wanneer er een nieuwe aflevering online staat? Abonneer je dan via jouw favoriete podcast kanaal:

Abonneer via Apple
Abonneer via Spotify
Abonneer via Soundcloud

 

Podcast #6 THE FCTR E: Henri Rinck over de veranderende energiemarkt

We gebruiken technologie om onze huizen steeds slimmer te maken met Google Home, Alexa en bijvoorbeeld slimme lampen. THE FCTR E gaat nog een stapje verder en maakt van woningen e-homes. In aflevering #6 van onze podcast Innovative Leaders by INFO spreken we met Co-founder en CFO Henri Rinck over de warmtepompen en zonnepanelen die het bedrijf verhuurt, Warmte as a Service, over gedragsveranderingen, de toekomst van smart homes en NextGen leiderschap.

Deze podcast is ook beschikbaar op Spotify en Apple Podcast

 

Podcast #5 Jumbo Tech Campus: Anneke Keller over het bouwen aan de toekomst van foodretail

Supermarktketen Jumbo is een echt familiebedrijf dat al in 1979 het daglicht zag. Dankzij de overname van andere supermarktketens zoals Super de Boer en C1000 mag de grote, gele olifant zich nu – met 646 winkels en 80.000 medewerkers – de tweede grootste supermarkt van Nederland noemen. Twee jaar geleden werd de Jumbo Tech Campus (JTC) opgericht. Maar wat moet een supermarktketen met een tech campus? In podcast #5 vertelt Head of Jumbo Tech Campus, Anneke Keller over het hoe en waarom van de JTC. Zij spreekt met ons over de Jumbo-formule, agile samenwerken, pathfinders, fouten maken, het frietzakmodel en hoe de best practices van anderen de best practices van Jumbo worden.

Deze podcast is ook beschikbaar op Spotify en Apple Podcast

 

Podcast #4 Greenwheels: Andrew Berkhout over het veranderend landschap van mobiliteit

Steden worden voller, wegen drukker en de luchtkwaliteit blijft onder druk. Om het verkeer in goede banen te leiden wordt de ontwikkeling van MaaS (Mobility as a Service) van alle kanten gestimuleerd. Deelauto’s vormen een onmisbaar onderdeel van het MaaS-concept. Meer dan 20 jaar geleden hadden de oprichters van Greenwheels al deze visie en vandaag de dag is het dus actueler dan ooit. Managing Director Andrew Berkhout vertelt in podcast #4 over leefbaarheid van steden, MaaS, innovatie, leiderschap en hoe de Rotterdamse “niet lullen, maar poetsen”-mentaliteit Greenwheels tot grote hoogtes stuwde.

Deze podcast is ook beschikbaar op Spotify en Apple Podcast

 

Podcast #3 Voetbal International: Pieter Zwart over de digitale transformatie van een tijdschrift

Veel uitgevers hebben hun printoplage zien afnemen en hun focus verlegd naar digitale kanalen. Voetbal International (VI) is de afgelopen jaren succesvol getransformeerd naar het grootste digitale voetbalmedia-merk van Nederland. VI biedt lezers een gepersonaliseerde ervaring en context bij de dagelijkse stroom aan voetbalnieuws op het betaalde platform VI PRO. In podcast #3 gaan we in gesprek met Pieter Zwart, de 26-jarige hoofdredacteur van VI. Pieter vertelt openhartig welke uitdagingen hij met zijn team heeft overwonnen en welke leiderschapslessen hij aan het roer van VI heeft geleerd.

Deze podcast is ook beschikbaar op Spotify en Apple Podcast

 

Podcast #2 MOBIAN: Sven Snel over het mobiliteitsplatform van de toekomst

In podcast #2 praten we met Sven Snel, oprichter van MOBIAN. MOBIAN is een mobility marktplaats waar bedrijven nieuwe mobility markten kunnen vinden waarop zij hun diensten kunnen aanbieden. Omdat MOBIAN al deze mobility diensten met elkaar verbindt wordt de markt transparanter en kan de eindgebruiker eenvoudiger zijn of haar reis plannen. In deze podcast vertelt Sven over zijn ambities om de Amazon van mobility te worden en deelt hij hoe MOBIAN van start-up naar scale-up transformeert.

Deze podcast is ook beschikbaar op Spotify en Apple Podcast

 

Podcast #1 Speakap: Patrick & Erwin over de verandering van interne communicatie

In 2009 werkten Erwin van der Vlist en Patrick van der Mijl tijdens hun studie als teamleiders in de retail branche. Ze merkten al snel dat de communicatie met medewerkers ‘op de werkvloer’ ineffectief en inefficiënt verliep. Met de opkomst van de smartphone en mobiel internet, zagen zij een kans om het anders te doen: SpeakAp, een intern communicatieplatform, was geboren. 10 jaar later bestaat het SpeakAp team uit 60 man en gebruiken merken zoals IKEA, Suitsupply, NS en McDonalds gebruik van hun platform. In podcast #1 vertellen Erwin en Patrick hoe zij hun innovatiedoelstellingen bereiken en wat de plannen zijn om SpeakAp naar het volgende (globale) niveau te brengen.

Deze podcast is ook beschikbaar op Spotify en Apple Podcast

Onze laatste blogs en artikelen ontvangen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Laat hieronder je naam en e-mailadres achter

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand artikelen en blogs over innovatie en onze podcast.