Geïntegreerd en robuust veilingplatform met het oog op groei gebouwd

BVA Auctions

Info.nl is sinds 2008 de online partner van BVA Auctions. Voor het grootste online veilinghuis van Nederland ontwikkelden wij het gehele online landschap en zorgen ervoor dat deze veilig blijft.

bva

Gebouwd op groei

Dankzij het succesvol afronden van meer dan 20.000 online veilingen is BVA Auctions het grootste online veilinghuis van Nederland met meer dan 6.900.000 verkochte objecten. Als online partner van BVA Auctions heeft Info.nl sinds 2008 de hele online omgeving ontwikkeld en beveiligd. Hierdoor is het één van de meest succesvolle, robuuste en veilige e-commerce platforms in Nederland. Dit is dankzij zestig miljoen pageviews, ongeveer een miljoen unieke bezoekers per maand en een veertien voudige groei in online verkeer over een periode van twee jaar.

bva_2

Data-integratie, personalisatie en mikken op gedrag

De belasting van een online veilinghuis met een dergelijke capaciteit kan zeer intensief zijn, met soms meer dan twee miljoen pageviews per uur. Het faciliteren van een stabiel en uiterst veilig netwerk was van het grootste belang in de door ons gebouwde slimme gegevensintegratie. Het gepersonaliseerde dashboard van elke bieder – met volledig geoptimaliseerd en real-time te volgen biedingen en kavels – en een iPhone app spelen een prominente rol in de platformstructuur. Samen met de door ons ontwikkelde oplossing voor gedragsafstemming – waarbij bieders een gepersonaliseerd assortiment van percelen krijgen aangeboden op basis van hun surf- en biedgewoonten – vormt dit slechts enkele van de succesfactoren van het platform.

gw3

Verder reiken

De flexibiliteit van het platform maakt het mogelijk om nieuwe gebruikers te bereiken dankzij het brede spectrum aan online kanalen. Zo werd in januari 2011 de eerste Facebook sieradenveiling gehouden. Bovendien kan het platform ook onder White Label condities worden bediend om zo nieuwe soorten veilingen te ontwikkelen, zoals onroerend goed veilingen, die gecombineerde veilingsystemen toepassen. Hierdoor beschikt men over instellingen waarbij veiligheid altijd gegarandeerd centraal staat, ongeacht het gebruik.

De door Info.nl succesvol uitgevoerde stappen werden mogelijk gemaakt dankzij een uiterst positieve en productieve relatie met het kernteam van BVA Auctions. We zijn dankbaar voor de oprechte betrokkenheid en het gemeenschappelijke vertrouwen.

We vielen, zeg maar, op elkaar. Dankzij de enthousiaste betrokkenheid en volledige toewijding van het Info.nl team zijn wij erin geslaagd om onze online ambities waar te maken. We zijn er trots op om het grootste online veilinghuis van Nederland te zijn.
Alexander Pluim, CTO BVA Auctions

Facts

 • Nomination
  Nominatie voor de Dutch Interactive Awards 2012, Beste e-commerce site
 • Long-term relation
  Hechte samenwerking sinds 2008
 • Agile
  Agile product development
 • Numbers
  meer dan 20.000 online veilingen afgerond

Geïnteresseerd? Neem contact op