ISO 27001 certificering voor gehele dienstverlening van INFO

By 8 oktober 2019Geen categorie

ISO 27001 certificering voor gehele dienstverlening van INFO

Afgelopen maand heeft INFO de ISO 27001-certificering ontvangen. Dit certificaat garandeert dat wij de privacy en data van onze klanten en, misschien nog wel belangrijker, hun eindklanten goed beschermen.

Met het behalen van dit certificaat tonen we aan dat onze informatiebeveiligingsprocessen aan de wereldwijde norm voor informatiebeveiliging voldoen.

De basis voor de certificering is de implementatie van een Managementsysteem voor Informatiebeveiliging (ISMS). Hierin ligt o.a. vast welke maatregelen we hebben getroffen met betrekking tot informatiebeveiliging. Hierbij staat naast het technische en organisatorische aspect van informatiebeveiliging, vooral de rol van de mens centraal, zowel binnen als buiten de organisatie. De ISO 27001 certificering is een veel voorkomende en terechte eis bij veel van onze klanten.

We hebben onze gehele organisatie laten certificeren, wat uniek is. “Vaak zie je dat bedrijven een specifiek onderdeel van hun organisatie laten certificeren, bijvoorbeeld enkel hun hosting dienstverlening. De volledige certificering onderschrijft dat we veiligheid ontzettend belangrijk vinden.”, aldus Robin Coolen, Security Officer. INFO behoort hiermee tot een select aantal digital agencies in Nederland die het ISO 27001 certificaat heeft behaald voor de gehele dienstverlening.

De certificering geldt daarmee voor alle processen, systemen en diensten die horen bij het ontwerpen, ontwikkelen en beheren van digitale platformen. INFO is daarbij verantwoordelijk voor het verwerken van data van de klant, waaronder (mogelijk) persoonsgegevens.


Jan Cornell Berger (left) and Robin Coolen (right)

Informatiebeveiliging is een continu proces

Het ISO 27001 certificaat betekent niet alleen dat wij toezien op processen rondom informatiebeveiliging, maar ook op naleving, controle en continue verbetering. “We blijven ons voortdurend ontwikkelen op dit vlak en we zullen principes zoals ‘privacy by design’ de komende tijd verder toepassen. Daarnaast houden we elkaar binnen INFO scherp om goed antwoord te kunnen geven op relevante vraagstukken vanuit onze klanten die steeds in beweging zijn en waar de uitdagingen, de vragen en de behoeften bijna constant veranderen. Informatiebeveiliging is bij INFO een continu proces”, aldus Jan Cornell Berger, Privacy Officer.

De ISO certificering is gecontroleerd en uitgereikt aan INFO door Kiwa. Heb je vragen over onze ISO 27001 certificering? Neem contact op met Robin Coolen (Security Officer) of Jan Cornell berger (Privacy Officer).

Onze laatste blogs en artikelen ontvangen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Laat hieronder je naam en email achter

                 

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand artikelen en blogs over innovatie en onze podcast.

Stay up to date

Sign up to receive valuable insights to accelerate your business through innovation.