Online info-hub om snelwegonderhoud te volgen

Rijkswaterstaat

Info.nl heeft een online bezoekerscentrum ontwikkeld voor het wegonderhoud in het Schiphol-Amsterdam-Almere gebied. Als onderdeel van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu is Rijkswaterstaat (RWS) verantwoordelijk voor het bouw- en onderhoudsbeheer van alle belangrijke infrastructuurfaciliteiten in Nederland. We waren vastbesloten om een nieuwe opzet voor het traditionele bezoekerscentrum te bedenken. Waarom? – om voor het publiek (weggebruikers en omwonenden) een beter antwoord te presenteren op de wat-hoe-en-waarom vragen over de wegwerkzaamheden rond Schiphol, Amsterdam en Almere.

Het logo van RWS

Verwachtingsmanagement en publieksbereik

Om het vastgeroeste concept van een bezoekerscentrum te hervormen en in plaats daarvan een interactief platform te ontwikkelen werden een aantal strategische doelstellingen geformuleerd:

 • op elk moment, op elke plaats: het verplaatsen van de informatie-uitwisseling naar online met speciale aandacht voor mobiele bereikbaarheid; uitbreiding van het publieksbereik.
 • verteller met een doel: het sturen van verwachtingen ten aanzien van de tastbare openbare ervaring; het introduceren van een gevoel van schaal en de gevolgen van de toekomstige wegwerkzaamheden.
 • deelname magneet: het niveau van publieksparticipatie verhogen; het opwekken van publieke belangstelling voor het bouwproces.
RWS op verschillende devices

Snelwegcapaciteit van morgen, vandaag zichtbaar

Mobiliteit zal, niet alleen op de korte termijn, maar zeker op de lange termijn tot 2040, toenemen. Om tegemoet te komen aan die groei werkt Rijkswaterstaat aan een robuust, samenhangend vervoerssysteem dat voldoende capaciteit garandeert. Het door Info.nl ontwikkelde interactieve platform fungeert niet alleen als een verbinding in de communicatie tussen het “nu” en “dan”, maar brengt ook verkeerscontrole, wegbeheerders en publiek belang samen.

RWS platform op tablet

Centrale informatie-hub met onbeperkte uitwisseling van gegevens

De centrale informatie-hub beschikt over een extra mogelijkheid om kennis te delen. Essentiële gegevens – een afgesloten weg, lopende bouwwerkzaamheden, etc. – kunnen bijvoorbeeld worden opgenomen in externe lokale websites via speciaal ontwikkelde widgets. Dit opent onbeperkte mogelijkheden voor dynamische interacties en kostenbesparende gegevens.

Facts

 • Agile
  Agile product development
 • Nomination
  Nominatie voor Dutch Interactive Awards 2014
 • Nomination
  Nominatie voor Website van het Jaar 2014

Geïnteresseerd?